بحث عن:

02‏/01‏/2010

أكثر من شرب الشاي والقهوة Drink more tea & coffee



High intakes of coffee, decaffeinated coffee, and tea are associated with a reduced risk for type 2 diabetes, according to the results of a meta-analysis reported in the December 14/28 issue of the Archives of Internal Medicine

ربما يؤدي تناول كميات كبيرة من القهوة ، والقهوة المنزوعة الكافيين ، والشاي إلى تقليص خطر الإصابة بمرض السكري من النوع الثاني (سكر الكبار) ،وذلك وفقا لنتائج التحليل التجميعي الذي نشر في عدد ديسمبر من مجلة أرشيف الطب الباطني

If such beneficial effects were observed in interventional trials to be real, the implications for the millions of individuals who have diabetes mellitus, or who are at future risk of developing it, would be substantial," the study authors conclude. "For example, the identification of the active components of these beverages would open up new therapeutic pathways for the primary prevention of diabetes mellitus. It could also be envisaged that we will advise our patients most at risk for diabetes mellitus to increase their consumption of tea and coffee in addition to increasing their levels of physical activity and weight loss

وإذا استطعنا أن نثبت بالدراسة أن هذه التأثيرات المفيدة هي تأثيرات حقيقية ، فإن الآثار المترتبة على الملايين من الأفراد الذين لديهم داء السكري ، أو الذين يتعرضون لخطر الإصابة بالسكري في المستقبل سوف يكون كبيرا ،فعلى سبيل المثال ، فإن تحديد المكونات النشطة لهذه المشروبات سيفتح مسارات جديدة للوقاية الأولية من داء السكري ، ويمكن النظر أيضا في أننا قد ننصح المرضى الأكثر عرضة لمرض السكري لزيادة استهلاكهم من الشاي والقهوة ، بالإضافة إلى زيادة مستويات النشاط البدني وفقدان الوزن

المصدر

Medscape

هناك تعليق واحد:

  1. http://nasaim-alreef.blogspot.com/

    يسرني تواصلكم مع تسجيل اعجابي بمدونتكم
    أخوك رائد منصور

    ردحذف